693 7971 879
Δωρεαν αποστολη σε παραγγελιες ανω των 50€

Το καλάθι σας

X

Δεν έχετε προσθέσει προϊόντα στο καλάθι σας!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ

  • Μαύρο κύμινο έλαιο Bio

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

Μαύρο κύμινο έλαιο Bio

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

€14,00
-+
  • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
  • ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΟΦΕΛΗ
  • ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Έλαιο μαύρο κύμινο – 100ml

Βιολογικό προϊόν

Το μελάνθιον έχει χρησιμοποιηθεί στην Ανατολή για πάνω από 2.000 χρόνια ως μπαχαρικό και θεραπευτικό φυτό. Το έλαιο μαύρου κύμινου της Bio Planete παράγεται από υψηλής ποιότητας αιγυπτιακούς σπόρους, οι οποίοι πιέζονται απαλά και φιλτράρονται μία φορά. Λόγω της πλήρους ωρίμανσης των σπόρων που χρησιμοποιήθηκαν, το ευαίσθητο αυτό έλαιο περιέχει λιγότερο πικρές ουσίες και τανίνες και έτσι είναι ήπιο και εύπεπτο, χωρίς να έχει χάσει την έντονη πικάντικη γεύση του.

Το έλαιο των σπόρων από το παραδοσιακό ανατολίτικο θεραπευτικό φυτό Μελάνθιον της Bio Planete είναι ιδανικό για άτομα που ακολουθούν υγιεινή διατροφή, χορτοφάγους και άτομα με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Δείτε τα οφέλη της στην καρτέλα: Ιδιότητες & οφέλη

Δείτε πως να τη χρησιμοποιήσετε στην καρτέλα: Τρόπος χρήσης

 

Το χρυσό των Φαραώ

Το έλαιο μαύρου κύμινου περιέχει πολύ καλή σύνθεση λιπαρών οξέων με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυακόρεστο λινελαϊκό οξύ (ω6). Προωθεί τον μεταβολισμό των λιπαρών και τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και περιέχει την αντιβακτηριδιακή δραστική ουσία thymoquinone, για την οποία οφείλει το έλαιο αυτό τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο «χρυσός των Φαραώ» είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη θεραπεία του άσθματος και των αλλεργιών και χρησιμοποιείται λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, ακόμη και σε καρκίνο.

Συμβουλή χρήσης

Το καυτερό πικάντικο έλαιο ταιριάζει ιδιαίτερα στα ανατολίτικα εδέσματα και είναι ιδανικό για έξτρα γεύση στις σαλάτες, διάφορες σως και στα λαχανικά ή σε κάποιο ρόφημα αποτοξίνωσης π.χ. με μέλι ή χυμό.

Επίσης περιέχει 0,5 έως 1,5% αιθέρια έλαια και έτσι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην αρωματοθεραπεία. Ακόμα συστήνεται για εξωτερική χρήση , όπως για παράδειγμα σε μολύνσεις ή μικρούς τραυματισμούς του δέρματος.

Αυτό το έλαιο είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και ωμοφάγους.

Πιο αναλυτικά

Υπέρταση
Το Nigella sativa έχει καταδείξει αντιοξειδωτικά, αντιυπερτασικά και διουρητικά αποτελέσματα που λειτουργούν για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η αγγειοχαλαρωτική επίδρασή της ήταν το επίκεντρο μιας διπλά τυφλής,κλινικής δοκιμής 70 υγειών ατόμων ηλικίας μεταξύ 34 και 63 ετών με συστολική αρτηριακή πίεση που κυμαίνεται από 110 έως 140 mm Hg και διαστολική αρτηριακή πίεση από 60 έως 90 mm Hg. (Η American Heart Association ορίζει τη βέλτιστη περιοχή για την αρτηριακή πίεση κάτω από τα 120/80 mm Hg.).

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι μια από του στόματος λήψη 5 mL Nigella sativa oil για οκτώ εβδομάδες μείωσε σημαντικά την συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση χωρίς εμφανείς δυσμενείς επιδράσεις.

Υπερλιπιδαιμία
Όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα από το στόμα, έχει δείξει πιθανότητα βελτίωσης της δυσλιπιδαιμίας. Τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής τεσσάρων εβδομάδων υποδηλώνουν ότι το συμπλήρωμα Nigella sativa μείωσε τη συνολική χοληστερόλη κατά 5%, τη χοληστερόλη LDL κατά 8% και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων κατά 17%.

Μια μελέτη σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση με υπερλιπιδαιμία, συνέδεσε την πρόσληψη συμπληρώματος Nigella sativa με 27% μείωση της LDL χοληστερόλης, 22% μείωση των τριγλυκεριδίων και 16% μείωση της ολικής χοληστερόλης. Οι ερευνητές σημείωσαν μια ελαφρά αλλά στατιστικά ασήμαντη βελτίωση στα επίπεδα της HDL χοληστερόλης. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν οι γυναίκες σταμάτησαν να λαμβάνουν το συμπλήρωμα, τα προφίλ των λιπιδίων τους επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα.

Μια ανάλυση υπέρβαρων γυναικών έδειξε ότι οκτώ εβδομάδες λήψης του συμπληρώματος Nigella sativa σε συνδυασμό με αερόβια δραστηριότητα είχαν συνεργιστική επίδραση στη βελτίωση των προφίλ λιπιδίων. Οι ερευνητές είδαν μείωση κατά 5% της ολικής χοληστερόλης , 8% μείωση των τριγλυκεριδίων, 5% μείωση της LDL χοληστερόλης και 6% αύξηση της HDL χοληστερόλης.

Σε μια μελέτη 12 εβδομάδων που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Journal of Family Community Medicine, οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα τριών διαφορετικών δόσεων συμπληρωμάτων Nigella sativa (1, 2 και 3 g / ημέρα) στα προφίλ λιπιδίων 94 ατόμων με διαβήτη τύπου 2. Οι ασθενείς που έλαβαν 2 γρ. / ημέρα είχαν σημαντικά μεγαλύτερες μειώσεις στη συνολική χοληστερόλη (μέχρι 15%), τη χοληστερόλη LDL (έως 17%), των τριγλυκερίδιων (έως 22%) και την αύξηση της χοληστερόλης HDL έως 6%, σε σχέση με όσους έλαβαν 1 γρ. / ημέρα. 

Θεραπεία καρκίνου
Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το φαρμακευτικό φυτό in vitro έχουν διαπιστώσει ότι η θυμοκινόνη, το κυρίαρχο βιοδραστικό συστατικό στο Nigella sativa, μπορεί να προκαλέσει απόπτωση (κυτταρικό θάνατο) και επιβράδυνση μετάστασης σε καρκίνο του μαστού, γλοιοβλάστωμα, μελάνωμα, ορισμένες μορφές λεμφώματος , του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του οστεοσαρκώματος και της λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Τα ανάλογα θυμοκινόνης έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων in vitro και ενισχύουν την ευαισθησία των καρκινικών κυττάρων στη χημειοθεραπεία. Τα αποτελέσματα πρόσφατης in vitro μελέτης έδειξαν ότι το εκχύλισμα σπόρου Nigella sativa, μειώνει σημαντικά τη βιωσιμότητα των κυττάρων του καρκίνου του πνεύμονα.

Διαβήτης
Μια μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση συμπληρώματος Nigella sativa θα μπορούσε να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης σε πειραματόζωα υποδηλώνουν ότι τα συμπληρώματα Nigella sativa μπορούν να βοηθήσουν να μειωθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να βελτιωθούν τα λιπιδικά προφίλ του ορού, για τη θεραπεία του διαβήτη και των συναφών συννοσηροτήτων.

Γνωστική λειτουργία
Μια μελέτη σε 40 υγιείς ηλικιωμένους ασθενείς έδειξε ότι 1 g / ημέρα Nigella sativa ενίσχυσε τη μνήμη και τη γνωστική ικανότητα χωρίς δυσμενείς παρενέργειες. Με βάση τα ευρήματα αυτά, οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα στο ρόλο της Nigella sativa στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου του Alzheimer.

Ηπατική υγεία
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του περιοδικού World Journal of Gastroenterology τον Απριλίου του 2013, διαπίστωσε μια συσχέτιση μεταξύ ηπατοπροστασίας και Nigella sativa σε άτομα με ηπατίτιδα C. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 1,350 mg / ημέρα Nigella sativa ήταν ανεκτό, ασφαλές και μείωσε το ιικό φορτίο μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιπλέον, αυτή η δόση βρέθηκε ότι βελτιώνει το οξειδωτικό στρες, την κλινική κατάσταση και τον και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ασθενών με διαβήτη και ηπατίτιδα C.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Τα ευεργετικά, ανοσοδιαμορφωτικά αποτελέσματα του Nigella sativa ήταν το επίκεντρο μιας πρόσφατης μελέτης για άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μεταξύ μιας ομάδας 40 γυναικών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια δόση 500 mg ελαίου Nigella sativa δύο φορές την ημέρα συσχετίστηκε με μείωση των συμπτωμάτων της νόσου που υποδηλώνει ότι η Nigella sativa μπορεί να είναι μια πιθανή επικουρική θεραπεία για θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Αλλεργίες
Μία διπλή τυφλή μελέτη ερεύνησε τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του Nigella sativa σε ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση κάποιων κοινών συμπτωμάτων όπως ρινική φαγούρα, συμφόρηση, καταρροή και φτάρνισμα. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι αυτό το συμπλήρωμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως θεραπεία για την αλλεργική ρινίτιδα όταν πρέπει να αποφευχθούν οι παρενέργειες των κοινών φαρμάκων αλλεργίας.

Πιθανές παρενέργειες

Η ταυτόχρονη χρήση του Nigella sativa και των αντιυπερτασικών φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει απότομη πτώση των επιπέδων της αρτηριακής σας πίεσης, προκαλώντας υπόταση.

Μαύρο Κύμινο και Ομορφιά

Το φυτικό έλαιο μαύρου κύμινου  είναι ένα από τα καινούργια μαργαριτάρια στην φροντίδα της ομορφιάς .

Τονώνει, αναγεννά και θρέφει την επιδερμίδα και τα μαλλιά καθιστώντας το απαραίτητο για τη φροντίδα ευαίσθητης, ερεθισμένης επιδερμίδας αλλά για πολλά προβλήματα της τρίχας (πιτυρίδα, τριχόπτωση…).

Αυτό οφείλεται κυρίως στην αντιοξειδωτική δύναμη που του προσδίδουν οι πολυφαινόλες του και άλλα πολύ ειδικά συστατικά (όπως η θυμοκινόνη). 

Φημολογείται ότι είναι η πηγή πίσω από την ομορφιά της Βασίλισσας Νεφερτίτη! Χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στην Αίγυπτο και παρακάτω θα δείτε τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το βάλετε στην καθημερινή περιποίηση της ομορφιάς σας.

Ανα τους αιώνες το έλαιο μαύρου κυμίνου έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία:

Για λάμψη στα μαλλιά και τα νύχια

Καταπολεμά την ακμή και το έκζεμα

Ωριμες επιδερμίδες με ρυτίδες.

Πολύ ξηρές επιδερμίδες

Χρόνιες φλεγμονές, δερματίτιδες αλλεργικές.

Χώρα προέλευσης: Γαλλία 

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.

Ενέργεια: 3404kj/828kcal Λίπη: 92,00γρ. Πολυακόρεστα: 56γρ Μονοακόρεστα: 22γρ

Προσοχή!
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν αποτελούν ιατρική συνταγή.
Ειδικά εάν λαμβάνετε φαρμακευτικά σκευάσματα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, συμβουλεύετε τον ιατρό σας πριν από την λήψη.

 

Εξωτερική Χρήση:
Απλώστε σε βρεγμένο δέρμα και κάντε μασάζ στην περιοχή τουλάχιστον το πρωί και το βράδυ.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση εκζεμάτων, μυκητιάσεων, ψωρίασης και σε προβλήματα ακμής.

Εσωτερική χρήση:
Στο μεσημεριανό γεύμα η στο δείπνο προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού στην σαλάτα σας ή σκέτο.
Συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, στην βελτίωση των συμπτωμάτων βρογχικού άσθματος, κατά των πονοκεφάλων και έχει τονωτική επίδραση στον οργανισμό.
Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Ως συμπλήρωμα διατροφής:  καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί πριν το πρωινό και ένα το βράδυ πριν τον ύπνο. 

Τρόποι αποστολής & πληρωμής

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρόποι αποστολής

Οι αποστολή των προϊόντων γίνεται με κούριερ (Γενική Ταχυδρομική).

Αποστολές γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρόποι πληρωμής

1. Aντικαταβολή. H πληρωμή γίνεται μετρητοίς, τη στιγμή που θα παραλάβετε τα προϊόντα.

2. Χρεωστική/ Πιστωτική/ Προπληρωμένη Κάρτα. H πληρωμή γίνεται μέσω της υπηρεσίας Easypay της Τράπεζας Πειραιώς. Oι συναλλαγές που γίνονται μέσα από τη φόρμα παραγγελίας μας είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απάτης, αφού η διαχείριση της διαδικασίας εξόφλησης καλύπτεται αποκλειστικά και απευθείας από το σύστημα Easypay της Τράπεζας Πειραιώς με πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας Verified-by-Visa, MasterCard Secure Code και 3D-Secure. *Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη σε κάποιο από τα προϊόντα που ήδη παραγγείλατε και πληρώσατε με κάρτα, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για περαιτέρω συνεννόηση ή επιστροφή χρημάτων)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χρέωση μεταφορικών

Η χρέωση των μεταφορικών είναι 4€

Άνω των 50€ παραγγελία έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

Η χρέωση για την υπηρεσία της αντικαταβολής είναι ΔΩΡΕΑΝ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με την παραγγελία σας θα σας αποσταλεί και ένα κουπόνι έκπτωσης 10% για τις επόμενες αγορές σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Συμπληρώστε μόνο το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εμείς σε λίγο.