+30 693 7971 879
Free shipping on orders over €50

Your cart

X

You have not added any products to your cart!

CONTINUE SHOPPING

 • Κράταιγος - Vcaps

Click on the photo for zoom

Κράταιγος - Vcaps

Availability: Immediate

€12,00
 • PRODUCT DESCRIPTION
 • WAYS OF USE
 • METHODS OF SHIPPING & PAYMENT

Κράταιγος – 60 Φυτικές κάψουλες των 500mg

Το βότανο της καρδιάς!

Χρησιμοποιείται κυρίως για διαταραχές της καρδιάς και του κυκλοφορικού και ιδιαίτερα για τη στηθάγχη. Οι βοτανοθεραπευτές της Δύσης το θεωρούν κυριολεκτικά ως «τροφή της καρδιάς», που βελτιώνει τη ροή του αίματος στους καρδιακούς μυς και επαναφέρει στο κανονικό τους καρδιακούς παλμούς.

Περιεχόμενο κάψουλας: Άνθος, φύλλα και καρπός κράταιγου.

 • Τα ανθοφόρα στελέχη του περιέχουν τριμεθυλαμίνη, η οποία διεγείρει την κυκλοφορία.
 • Οι καρποί του, βοηθούν την καρδιά, στο να λειτουργεί κανονικά.

Τι είναι ο Κράταιγος;

Ο κράταιγος, δεν είναι τίποτε άλλο, πέρα από ένα συνηθισμένος ταπεινός  θαμνούλης  που αντέχει την ξηρασία. Τίποτε το ενδιαφέρον. Το προσπερνάς με άνεση.  Κι όμως! Ο κράταιγος αποτελεί απάντηση σε πολλά προβλήματα. Πρόκειται για ένα θαύμα υγείας που  μας φροντίζει με στοργή, καθώς όχι μόνο σώζει ζωές αλλά δεν προκαλεί και καθόλου παρενέργειες. 

Συστατικά του Κράταιγου

Τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί περιέχουν φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή έχουν συνεργική δράση με τη βιταμίνη C, καθώς την σταθεροποιούν, προστατεύοντάς την από την οξείδωση, με συνέπεια να αυξάνουν τα ενδοκυτταρικά της επίπεδα. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή παρουσιάζουν σταθεροποιητική δράση έναντι του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη του σώματος που είναι υπεύθυνη για την ακεραιότητα των τενόντων, των χόνδρων και των συνδέσμων.

Περιέχει λευκο-ανθοκυανιδίνες, καθώς και τριτερπενικά παράγωγα, όπως την κραταιγολακτόνη, που περιέχει κραταιγολικό, ουρσολικό και ολεανολικό οξύ. Περιέχει ακόμη, σαπωνίνες, τανίννες, κυανούχους γλυκοζίτες, αμίνες, πολυφαινόλες και κουμαρίνες.

Θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις

 • είναι ένα εξαιρετικό καρδιοτονωτικό. Ανοίγει τις στεφανιαίες αρτηρίες, βελτιώνοντας την παροχή αίματος στον καρδιακό μυ. Έτσι, η καρδιά δυναμώνει και χτυπά πιο δυνατά και ικανοποιητικά. Ομαλοποιεί τους καρδιακούς κτύπους, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία της καρδιάς.
 • διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία σε άλλα σημεία του σώματος, επιτρέποντας στο αίμα να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα, με λιγότερη πίεση προ της καρδιά.
 • μειώνει τη χοληστερίνη
 • βοηθά στην αντιμετώπιση των αρρυθμιών, της ταχυκαρδίας, της υπέρτασης και της υπότασης
 • δρα κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
 • είναι σπασμολυτικός, καταπραϋντικός και αποτελεσματικός για την καταπολέμηση της αϋπνίας που οφείλεται σε νευρική υπερένταση, αφού ελαττώνει τις εξάψεις του νευρικού συστήματος.
 • σε συνδυασμό με το γκίνγκο (Ginkgo biloba), χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την κακή μνήμη.
 • είναι αντιοξειδωτικός
 • προφυλάσσει από την αρτηριοσκλήρυνση
 • σαν μακροπρόθεσμη θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας ή αδυναμίας
 • δρα προληπτικά για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς
 • είναι αντιπυρετικός
 • έχει ευρύ φάσμα εφαρμογής σαν νευροτονωτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις αντιδράσεις στρες, για τη συναισθηματική ένταση και την ανησυχία, βοηθάει στη βελτίωση της διάθεσης σε περίπτωση κατάθλιψης και καταπραϋνει τους νευρικούς πόνους
 • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο κεφάλι και ως εκ τούτου αυξάνει την ποσότητα του οξυγόνου στον εγκέφαλο.
 • τονώνει σε περίπτωση κόπωσης

Έπειτα από σχετική έρευνα έχει διαπιστωθεί πως η κύρια φαρμακευτική επίδραση του Κράταιγου οφείλεται στο ότι περιέχει βιοφλαβονοειδή. Αυτά τα συστατικά χαλαρώνουν και διαστέλλουν τις αρτηρίες και ιδιαίτερα την στεφανιαία. Αυξάνει την ροή του αίματος στους καρδιακούς μυς και μειώνει τα συμπτώματα της στηθάγχης. Τα βιοφλαβονοειδή είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην πρόληψη ή τη μείωση του εκφυλισμού των αιμοφόρων αγγείων. Οι δοκιμές που έχουν γίνει αναφέρουν πως ο Κράταιγος είναι ιδανικός για θεραπεία της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας. Είναι αξιοσημείωτο ότι μία δοκιμή, που έγινε στη Γερμανία το 1994, έδειξε πως βελτιώνει το ρυθμό των καρδιακών παλμών και χαμηλώνει την πίεση του αίματος. Το βότανο αυτό είναι καρδιοτονωτικό, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, είναι χαλαρωτικό και είναι και αντιοξειδωτικό.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΫΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΜΝΗΜΗ!

Ο κράταιγος επιτρέπει την αποκατάσταση της υπότασης και της υπέρτασης, της ταχυκαρδίας και της αρρυθμίας. Ακόμα, είναι σπασμολυτικός και καταπραϋντικός, καθώς και πολύ αποτελεσματικός για την καταπολέμηση της αϋπνίας που οφείλεται σε νευρική υπερένταση.

Ελατώνει τις εξάψεις του νευρικού συστήματος καθώς και της στηθάγχης. Επιπλέον, ο Κράταιγος προφυλάσσει από την αρτηριοσκλήρωση και έχει ευεργετική επίδραση πάνω στα αγγεία και ενώ θεωρείται ακόμα φυτό αντιπυρετικό (ιδιαίτερα κατά του τριήμερου πυρετού). Στην Κίνα οι καρποί του θεωρούνται χωνευτικοί ενώ στην Γαλλία χρησιμοποιούνται κατά της δυσπεψίας και της διάρροιας.

Μάλιστα λέγεται πως σε συνδυασμό με το γκίνγκο (Ginkgo biloba), ο Κράταιγος χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την κακή μνήμη. Δρα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο κεφάλι και ως εκ τούτου αυξάνει την ποσότητα του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

 • Προσοχή!
  Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν αποτελούν ιατρική συνταγή.
  Ειδικά εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτικά σκευάσματα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, συμβουλεύετε τον ιατρό σας πριν από την λήψη.

2 κάψουλες την ημέρα με 1 ποτήρι νερό.
Μπορείτε να τις πάρετε και τις 2 μαζί ή να τις μοιράσετε μέσα στην ημέρα. (1 πρωί & 1 απόγευμα)
*Να αφήνετε κενό 2 ώρες μεταξύ άλλων βοτάνων ή φαρμάκων.

Shipping & Payment Methods

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shipping Methods

The products are sent by courier (Geniki Taxydromiki).

Shipments are made only in Greece.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Payment Methods

1. Cash on delivery. Payment is made by cash, at the time you receive the products.

2. Debit/Credit/Prepaid Card. Payment is made through the Easypay service of Piraeus Bank. Transactions made through our order form are completely secure and there is no risk of fraud, since the management of the payment process is covered exclusively and directly by the Easypay system of Piraeus Bank with an additional level of security Verified-by-Visa, MasterCard Secure Code and 3D-Secure. * In case there is a shortage in any of the products you have already ordered and paid by card, we will contact you immediately for further consultation or refund

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shipping cost

The shipping cost is 4€

For orders over 50€, you have FREE SHIPPING.

Cash on delivery service is FREE.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You will receive a 10% discount coupon with your order, for your next purchases.

WE CALL YOU

Just fill in your phone and we will call you shortly.