Κινόα τρίχρωμη Bio
ΚΙΝΟΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ… ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές, καθώς έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες B και Ε. Παράλληλα, είναι φτωχή σε σάκχαρα, δεν περιέχει γλουτένη, είναι εύπεπτη και συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Έχει ουδέτερη γεύση και μπορεί να καταναλωθεί σε πολλούς συνδυασμούς.
Συστατικά: κινόα λευκή 80%, κόκκινη 15%, μαύρη 5%
✅Χωρίς Γλουτένη
✅Βιολογικό προϊόν
✅Χωρίς ζάχαρη
Καθαρό βάρος: 850g
Συσκευασία: Πολύ πρακτική, που διατηρεί φρέσκο το περιεχόμενο και σας επιτρέπει να την ανοίγετε & να την κλείνετε πολλαπλές φορές.
Δεν έχει γλουτένη και χωνεύεται εύκολα.
Η κινόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε
Κόκκινη και χρυσή quinoa είναι διατροφικά ίδιο. Κόκκινη κάνει για μια πολύ όμορφη εμφάνιση.
Η Κινόα είχε μεγάλη διατροφική σημασία για τους προ-Κολόμβιους πολιτισμούς των Άνδεων. Ήταν η δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα και ακολουθούνταν από το καλαμπόκι.
Σήμερα χαίρει υψηλής εκτίμησης για τη διατροφική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν κατατάξει ως υπερτροφή για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%).
Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη, η κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ουσιώδη αμινοξέα για τους ανθρώπους, κάνοντας το ασυνήθιστα πλήρες είδος διατροφής.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη πρωτεΐνη κινόα από πρωτεΐνη σιταριού για τις ανάγκες μας. Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος, η κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών.
Η κινόα επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία δε βλάπτουν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1542kj/365kcal – Πρωτεϊνες: 12,2γρ. – Φ.Ίνες: 6,9γρ.Υδατάνθρακες: 62,4γρ. – Λίπη: 5,9γρ. – Αλάτι: 0,010γρ |