Αμύγδαλα Ελληνικά βιολογικά
Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών.
Τα αμύγδαλα, αν και πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή (μία χούφτα, δηλ. 30 γρ. αμύγδαλα αποδίδουν 165 θερμίδες) αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.
Τα αμύγδαλα αποτελούν μια καλή πηγή:
- φυτικών ινών
- πρωτεϊνών
- ασβεστίου σιδήρου
- βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος
- μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (ω-6 και ω-3 λιπαρά οξέα σε μικρότερη ποσότητα)
- φλαβονοειδών (στην φλούδα)
- φυτοστερολών.
Δείτε τα οφέλη της στην καρτέλα: Ιδιότητες & οφέλη
Δείτε πως να τη χρησιμοποιήσετε στην καρτέλα: Τρόπος χρήσης