Σκορπιδόχορτο ή σκορπίδι
Το σκορπίδι φυτρώνει στις ρωγμές των βράχων και στις σχισμές παλιών τοιχών. Είναι φυτό ποικιλίας της φτέρης και το συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Χρησιμοποιήθηκε για νοσήματα της κύστεως και των ουροφόρων οδών.
Καθαρό βάρος: 100γρ
Συσκευασία: Πολύ πρακτική, που διατηρεί φρέσκο το περιεχόμενο και σας επιτρέπει να την ανοίγετε & να την κλείνετε πολλαπλές φορές.
Τι λέει η παράδοση:
Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν για τις αποχρεπτικές και διουρητικές του ιδιότητες. Οι παραδοσιακοί θεραπευτές το χρησιμοποιούσαν ως έμπλαστρο για να θεραπεύουν σπυριά του δέρματος, κυρίως την νεανική ακμή. Παλαιότερα, οι Κρητικοί το χρησιμοποιούσαν για την θεραπεία του κοσκινά (κακοήθη σπυριά του αυχένα). Κυρίως όμως το χρησιμοποιούσαν ως λιθοτριπτικό.
Θεωρείται ότι:
-
Είναι διουρητικό, αποβάλει τις πέτρες στα νεφρά
-
Προστατεύει το ουροποιητικό σύστημα
Χρήσεις: για την απομάκρυνση της πέτρας στα νεφρά, κατά της κυστίτιδας και της νεφρίτιδας.
Πιστεύεται ότι είναι ευεργετικό για την σπλήνα και τις στηθικές παθήσεις.
Πως χρησιμοποιείται:
Ρίξτε σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό 1 κουταλιά του τσαγιού ξηρό βότανο σκεπάστε το και αφήστε το για 10 λεπτά.
Σουρώστε το και είναι έτοιμο.
Πίνουμε 2 τσάγια την ημέρα.