Μαύρο Σκόρδο Βιολογικό 100g
Το κοινό σκόρδο αποκτά ένα άλλο επίπεδο γεύσης και θρεπτικών συστατικών
Περιεχόμενο: 100% φυσικό μαύρο σκόρδο σε καθαρισμένες σκελίδες.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ;
Το μαύρο σκόρδο παράγεται από το κοινό λευκό σκόρδο μετά από μια διαδικασία ωρίμανσής του σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Μετά την διαδικασία αυτή, το λευκό σκόρδο:
1. Χάνει το χρώμα του και γίνεται μαύρο.
2. Η υφή του αλλάζει και γίνεται μαλακό.
3. Η έντονη και καυστική μυρωδιά και γεύση μετατρέπεται σε γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση και οσμή.
4. Τα αντιοξειδωτικά του εκτοξεύονται πάνω από τα διπλάσια.
5. Η ουσία L-Allycysteine η οποία είναι υδατοδιαλυτή έχει σχεδόν τη διπλάσια δραστικότητα από την αλισίνη του λευκού σκόρδου, καθιστώντας το έτσι τον πιο ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην υπέρταση.
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ:
1. Σκέτη σκελίδα (1 έως 2 την ημέρα με το φαγητό)
2. Πολτοποιήστε την σκελίδα και αλείψτε την σε μια φέτα ψωμί, φρυγανιά ή φτιάξτε pesto
3. Ψιλοκόψτε το και χρησιμοποιήστε το σε μαγειρικές παρασκευές και ριζότα
4. Φτιάξτε "μαύρο τζατζίκι" αντικαθιστώντας το λευκό σκόρδο με το μαύρο
✅Η χαρακτηριστική άσχημη γεύση του λευκού σκόρδου δεν υπάρχει στο μαύρο σκόρδο. Μετά την κατανάλωση του μαύρου σκόρδου η χαρακτηριστική μυρωδιά εξαφανίζεται σε λίγα λεπτά.
Δεν ενδείκνυται να καταναλωθεί από άτομα που έχουν χαμηλή πίεση, που πάσχουν από ανοσοθρομβοκυτταρική πορφύρα και αιμορροφιλικά άτομα.
Δεν έχουν διαπιστωθεί αλλεργικές αντιδράσεις από την κατανάλωση μαύρου σκόρδου.
Βιολογικό Προϊόν
Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Ενέργεια: 259,80kcal
Πρωτεϊνες: 18g
Φ.Ίνες: 16g
Υδατάνθρακες: 45,50g
Εκ των οποίων
σάκχαρα: 0,00g
Λίπη: 0,20g
Εκ των οποίων
κορεσμένα: 0g
Sodium:7,10mg
Χώρα προέλευσης: ΙΣΠΑΝΙΑ